Thursday 24 March 2016

Poliţişti români vor fi implicaţi în anchetarea atentatelor de la Bruxelles





Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul de Interne, Petre Tobă, au participat joi la Reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), convocată ca urmare a atacurilor care au avut loc marţi la Bruxelles, informează News.ro.



Membrii Consiliului JAI au adoptat o declaraţie comună pentru completarea şi implementarea de urgenţă a legislaţiei privind combaterea terorismului. Sunt avute în vedere măsuri precum: intensificarea schimbului de informaţii şi a colaborării între structurile naţionale şi agenţiile internaţionale specializate în combaterea terorismului, controlul achiziţiei şi posesiei de arme, consolidarea de urgenţă a interoperabilităţii bazelor de date europene şi internaţionale şi dezvoltarea unui parteneriat pentru combaterea terorismului între UE şi statele din Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Balcanii de Vest.



Ca o primă măsură urgentă, s-a decis ca investigarea reţelelor implicate în atentatele de la Bruxelles şi Paris şi a altor reţele similare să se facă prin eforturi naţionale comune ale agenţiilor specializate din statele membre.



La nivelul Europol, va fi înfiinţată, în cadrul Centrului European pentru Combaterea Terorismului, o echipă comună formată din experţi naţionali.



Totodată, un rol cheie în lupta împotriva terorismului îl vor juca unităţile de informaţii privind pasagerii. Membrii Consiliului JAI au decis că trebuie pus la punct cât mai curând un sistem prin care acestea să comunice între ele.





loading…






Related Post

















Poliţişti români vor fi implicaţi în anchetarea atentatelor de la Bruxelles

The New York Times: Atentatele de la Bruxelles, încă un eșec confirmat al spionajului european





©FOTO: Gulliver/GettyImages



Este acum absolut evident că teroriștii care lucrează pentru Statul Islamic gândesc, cooperează și acționează dincolo de granițe, neținând cont de frontierele naționale. Întrebarea din ce în ce mai presantă pentru Europa este: în lupta împotriva lor, oare ar putea să facă la fel? se întreabă The New York Times.



Dacă mai era nevoie de un exemplu de eșec al serviciilor europene de informații în ceea ce privește împărtășirea de informații și acțiunea împotriva unor suspecți teroriști, identificarea autorilor atacurilor de marți de la Bruxelles cu siguranță îl oferă, comentează publicația americană.



Perspectiva nu este promițătoare. Miercuri, s-au reiterat apelurile pentru o agenție de informații paneuropeană care ar împărtăși mai eficient informațiile din diverse țări. Membrii Parlamentului European s-au grăbit să se plângă, din nou, de lipsa de coordonare. Piedicile sunt cât se poate de rudimentare – mândria națională și protecția birocratică – iar experții arată, în plus, că și în cadrul aceleiași țări, agențiile de informații au probleme în a coopera. Franța, de pildă, are 33 de servicii de informații.



Există o reticență naturală în a păstra informațiile cât mai secrete. Informația e putere. În spionaj, ai numai dușmani, nu și prieteni – sunt idei preconcepute, deseori însușite de cei care conduc astfel de servicii.



Cu toate acestea, cooperarea transfrontalieră ar fi putut împiedica, poate, atacurile de marți. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus miercuri că atât autoritățile olandeze, cât și cele belgiene fuseseră informate de expulzarea lui Ibrahim el-Bakraoui, din moment ce era cetățean belgian. Ce au făcut serviciile de informații din cele două țări cu această informație? Și oare și-au împărtășit-o reciproc sau cu țările vecine? Nu prea e clar, remarcă The New York Times.



Cu siguranță, absența unei întrajutorări intraeuropene a făcut rău nu numai în cazul Bruxelles-ului, dar și în împiedicarea masacrelor de la Paris din noiembrie. Și complotiștii de la Paris s-au strecurat cu ușurință în și în afara Europei, apoi și-au făcut planurile în Belgia și le-au pus în aplicare în Franța. După care au trecut granița înapoi, profitând de regimul deschis al circulației, care definește Uniunea Europeană.



Ne bazăm pe ce ne dau alte țări. Suntem dependenți de ceea ce ni se dă. Și nu cred că belgienii ne-au dat informații precise”, a declarat un fost oficial francez din serviciile de informații. Un altul spune că marea lecție care trebuie învățată este de a restabili granițele și de a avea o mai bună cooperare. Dar dacă vecini care vorbesc o limbă comună, au o lungă graniță comună și dușmani comuni nu pot lucra împreună, atunci cine poate? se întreabă The New York Times.



Europa a avut un coordonator pentru contraterorism o bună parte din ultimii zece ani, dar această instituție a fost calificată într-un recent raport parlamentar francez ca fiind „slabă” și lipsită de vreo capacitate operațională.



În absența unei agenții antiteroriste centralizate, este la latitudinea fiecărui stat membru să coopereze cu celelalte. Dacă se întâmplă, o fac numai întâmplător, notează NYT.



Baze de date ineficiente și neactualizate


Sunt o mulțime de baze de date pe care le are Europa, dar informațiile pe care le conțin sunt fie incomplete, fie inaccesibile, se plâng numeroși oficiali. Una dintre aceste baze de date fundamentale, care conține cazierele și datele de monitorizare ale unor suspecți, este Sistemul de Informații Schengen (SIS). Numai că sistemul este slab întreținut de majoritatea statelor membre. Raportul parlamentar francez menționat anterior nota că numai agenția de informații interne a Franței actualizează cu regularitate această bază de date, în timp ce alte state europene oferă selectiv informații.



Mai mult, potrivit unui expert francez, după zece ani de dispute europene, nu s-a reușit nici măcar crearea unui instrument de bază, baza de date cu numele pasagerilor curselor aeriene. În plus, reglementările interzic folosirea sistemului SIS pentru verificări individuale pe loc la granițele Schengen.



Thomas Renard, expert în terorism la Egmont Institute, subliniază că există o lipsă de încredere între servicii și atunci se apelează la formularea „încă se lucrează la anchetă”.



Și nu numai baza de date a Schengen este cu lacune. Se știe că circa 5.000 de cetățeni ai Uniunii Europene au călătorit în Irak și Siria pentru a se alătura Statului Islamic sau altor grupări. Cu toate acestea, baza de date a Europol conține numai 2.786 de nume ale unor jihadiști străini verificați.



Cea mai mare problemă constă în nivelul diferit de profesionalism din rândul serviciilor de securitate europene, reliefează Guido Steinberg, expert german în probleme de securitate. „Avem multe state bine echipate, cum ar fi Franța și Marea Britanie, unele mai slab echipate, cum ar fi Germania, și altele care sunt complet depășite, cum e Belgia”, a completat expertul.



O altă bază de date europene, care conține 90.000 de amprente, nu are posibilitate de căutare, dezvăluie coordonatorul antiterorism. „Fie ne organizăm, fie vom fi terminați”, avertizează, în concluzie, un fost șef al spionajului francez. 





loading…






Related Post

















The New York Times: Atentatele de la Bruxelles, încă un eșec confirmat al spionajului european

Gimnastică: Româncele, calificate în trei finale la Cupa Mondială de la Doha





Cătălina Ponor (28 ani) a obținut cea mai mare notă din calificările la bârnă, 14,650, a doua fiind elvețianca Giulia Steingruber, 14,250 puncte, potrivit site-ului Federației Române de Gimnastică. Tânăra Dora Vulcan s-a clasat doar pe locul 14 la acest aparat, cu 13,000.



La paralele, Diana Bulimar și Dora Vulcan au avut o evoluție bună și au reușit calificarea în finală. Bulimar a obținut a patra notă în calificări, 13,700, iar Vulcan a fost a opta, cu 13,450. Giulia Steingruber a avut cea mai mare notă, 14,700.



Bulimar și Vulcan s-au calificat și în finala de la sol, Didi Bulimar obținând a cincea notă în calificări (13,650), iar Vulcan a opta (13,400). Suedeza Jonna Adlerteg a primit cea mai mare notă din calificări la acest aparat, 15,000.



Vineri va avea loc finala feminină de la paralele, iar sâmbătă sunt programate cele de la bârnă și sol.



La startul calificărilor concursului de la Doha, din cadrul FIG Challenge Cup Series, s-au aliniat 111 gimnaști și gimnaste din 33 de țări.





loading…






Related Post

















Gimnastică: Româncele, calificate în trei finale la Cupa Mondială de la Doha

Ministrul israelian al apărării: Lumea se află într-un al treilea război mondial





Foto: Gulliver/GettyImages



„Suntem în aceeași barcă”, a declarat Moshe Yaalon, la postul militar de radio.



„Lumea se află în acest moment într-un al treilea război mondial sau, cum i se mai spune, în plină ciocnire a civilizațiilor. Trebuie să îi facem față împreună”, a spus el.



„Cooperăm cu Belgia și cu alte țări europene”, a adăugat el. „Suntem în aceeași tabără, cu valori și interese comune”, a subliniat ministrul.



Guvernul israelian susține că atentatele comise la Paris sau la Bruxelles fac parte din aceeași luptă precum cea dusă de Israel împotriva unui nou val de violențe comise de palestinieni.



Ministrul israelian al transporturilor, Israel Katz, a produs stupoare miercuri printr-o declarație controversată.



„Dacă belgienii vor continua să mănânce ciocolată și dacă vor continua să se bucure de viață și să se afișeze ca mari liberali și democrați și nu țin cont că unii musulmani care sunt deja acolo organizează acte teroriste, nu vor putea să se lupte cu ei”, a afirmat, la postul național de radio, Israel Katz, care este membru al partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu.



După premierul Netanyahu, și Yaalon a luat distanță față de Katz: „I-aș sugera să își păstreze părerile pentru el însuși. Aș fi bucuros să mănânc ciocolată neagră belgiană”.





loading…






Related Post

















Ministrul israelian al apărării: Lumea se află într-un al treilea război mondial

Paula Ungureanu, huiduită de spectatorii din Baia Mare, la șase zile după calificarea la Rio





Paula Ungureanu este portarul titular al naționalei României și a avut o contribuție importantă în calificarea acesteia la Jocurile Olimpice de la Rio. Ea a fost în poartă în meciul cu Danemarca, 32-25, primul din turneul preolimpic, cel care practic a deschis drumul spre Rio.



Galeria i-a scandat numele, însă o mare parte a publicului a reacţionat prin huiduieli, arătându-şi astfel nemulţumirea faţă de posibila plecare a handbalistei la campioana CSM Bucureşti.



Potrivit unor surse oficiale, Paula Ungureanu ar fi cerut, din cauza problemelor financiare, întreruperea contractului cu HCM Baia Mare, începând din 1 iulie, când ar urma să semneze cu campioana CSM Bucureşti pentru două sezoane.



Coechipierele Paulei au fost surprinse de reacția spectatorilor, Ionica Munteanu, coechipiera din poartă și la națională îmbrățișând-o. Antrenorii formației băimărene au decis apoi ca Munteanu să apere în prima repriză.





loading…






Related Post

















Paula Ungureanu, huiduită de spectatorii din Baia Mare, la șase zile după calificarea la Rio

Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump în sondaje





Foto: Gulliver/GettyImages



Conform primului sondaj, publicat de postul CNN, 56% dintre cei intervievați s-au exprimat în favoarea lui Hillary Clinton, în timp ce Trump ar obține sprijinul a 42%.



De asemenea, 51% dintre persoanele chestionate consideră că fostul secretar de stat înțelege mai bine problemele clasei mijlocii, aceeași părere despre Trump fiind exprimată de numai 36%. Solicitați să desemneze cel mai bun viitor „comandant suprem”, 55% dintre cei chestionați au ales-o pe Hillary Clinton și numai 36% pe Trump.



Un alt sondaj, publicat de Universitatea Monmout (statul New Jersey), îi dă lui Clinton un avans de zece procente în fața lui Trump, ei fiind cotați cu 48% și respectiv 38% din intențiile de vot.



Dar acest sondaj mai relevă că Hillary Clinton l-ar învinge nu doar pe Donald Trump, ci și pe principalul rival al acestuia din urmă la învestitura republicană, senatorul Ted Cruz, deși în acest caz diferența ar fi mai mică, de 45% față de 40%.



Totuși, în mod surprinzător, favorita democraților ar pierde alegerile dacă s-ar confrunta cu John Kasich, care este abia al treilea pe lista pretendenților la învestitura republicană, Clinton fiind cotată în sondaj cu 39% din intențiile de vot și Kasich cu 45%.



Aceste două sondaje au fost publicate după ce atât Clinton cât și Trump și-au mărit avantajul față de contracandidații lor în alegerile primare din partidele democrat și republican.



Însă în timp ce Hillary Clinton se bucură de sprijinul deplin al establishment-ului democrat în fața adversarului ei la învestitură, senatorul Bernie Sanders, magnatul Donald Trump este criticat sever chiar de mulți dintre colegii săi de partid, motivul fiind discursul său considerat agresiv, jignitor și xenofob.





loading…






Related Post

















Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump în sondaje

AAszdfgcb

sadzfxgc



Articolul AAszdfgcb apare prima dată în Stiri Ziare Online.



loading…






Related Post

















AAszdfgcb

Trei suspecți teroriști arestați pe autostrada dintre Munchen și Salzburg





©FOTO: Gulliver/GettyImages



Deocamdată, în acest stadiu al anchetei, nu s-a stabilit o legătură între aceste persoane și atentatele comise marți la Bruxelles, însă a fost deschisă o investigație pe baza suspiciunii că pregăteau un „act criminal grav împotriva unui stat”, a spus oficialul bavarez citat de presa locală.



Potrivit postului de radio BR, invervenția poliției a fost decisă în urma unui unui denunț anonim făcut cu ajutorul unui formular online al poliției bavareze. Denunțul menționa că se pregătește un atentat și indica doi kosovari care ar circula la bordul unui Mercedes de culoare gri. Agenții de poliție din Rosenheim au urmărit vehiculul și l-au imobilizat. 



Pasagerii, doi frați și încă un individ, cu vârste cuprinse între 36 și 46 de ani, au declarat că lucrează pentru o firmă de construcții belgiană. Planuri descoperite în vehiculul lor par să provină de pe un șantier unde au lucrat. Pe numele unuia dintre frați există deja un mandat de arestare emis de autoritățile din Kosovo.





loading…






Related Post

















Trei suspecți teroriști arestați pe autostrada dintre Munchen și Salzburg

Bacauanul care a inventat motorul cu apa a gasit un nou combustibil: energia cosmica







Si chiar a fost, si inca ramane ceva senzational, exact ca atunci cand s-a vorbit pentru prima data de zbor sau atunci cand omul urma sa clace pentru prima data pe Luna. Dar cine este Gheorghe Bordeianu?







Daca ar fi sa rezum in doar cateva cuvinte, dupa discutia pe care am purtat-o la finele saptamanii trecute, Bordeianu este un roman care vrea sa faca industrie in Romania. Dar povestea este mult mai interesanta. Gheorghe Bordeianu, in varsta de 57 de ani, nascut la Beresti-Bistrita, a lucrat pana prin 2000 la Aerostar, unde s-a remarcat ca un bun inginer, inovator si inventator. Dintre multele inventii brevetate in perioada Aerostar, Bordeianu ne-a amintit de masina care prelucra arborele port-elice. Daca aceasta piesa se facea pana atunci in 5 zile, masinaria inginerului bacauan realiza arborele port-elice in doar 3 ore.



motorul-cu-apa-al-lui-bordeianuDSC03748-640x480-300x225



Celebritatea, insa, a capatat-o in anii 2000, cand a vorbit despre motorul cu apa. In doar cateva cuvinte, motorul respectiv functioneaza pe baza descompunerii apei in hidrogen si oxigen, astfel putand avea loc arderea. Evident ca in urma acestor noutati au aparut tot felul de dialoguri pe care noi nu le discutam astazi. Ce a fost mai interesant este ca stirea a mers atat de departe incat au inceput sa se intereseze tot mai multi de acest subiect.



“In anul 2000 am fost invitat in Austria si S.U.A. de catre oameni din industria auto. Toti se interesau de motorul meu”, a povestit Gheorghe Bordeianu. De altfel, o publicatie austriaca a titrat la vremea respectiva : “Gheorghe Bordeianu din Romania a revolutionat lumea motoarelor”.



Povestea inventatorului bacauan prinde contur de film in 2003, cand, fiind in Austria, ar fi fost otravit si a stat doua saptamani in coma si trei luni in spital. Bordeianu crede ca cineva a incercat sa-l ucida si sa-i fure inventia. Anii au trecut iar ofertele din strainatate au tot curs.





241

Bordeianu in atelerul sau, alaturi de una din inventiile sale, aparatul de “fuziune” la rece

“In decembrie am primit vizita unor oameni importanti din America. Acum doua saptamani au venit din Italia. In acest moment am un precontract cu o firma din Germania, pe zece ani, pentru un milion de motoare pe an”, sustine Bordeianu. Si acum vine intrebarea: de ce nu vrea inventatorul bacauan sa plece cu inventiile sale in strainatate? “Eu vreau sa fac industrie in Romania, pentru ca vreau ca romanii sa aiba unde munci pentru a pune paine pe masa familiilor lor”, a fost raspunsul lui Gheorghe Bordeianu. Revenind la faimosul motor cu apa, inventatorul bacauan ne-a povestit ca acesta este brevetat si ca atunci cand era montat pe un Cielo a fost omologat la R.A.R.



Ca sa intareasca cele spuse, Bordeianu ne-a povestit ca a instalat pe masina celebrului prof. matematician Florian Colceag un dispozitiv care face ca pentru un drum Bucuresti-Bacau, profesorul sa scoata din buzunar doar 35 de lei. La o scurta consultare a internetului, am gasit cateva articole in care prof. Colceag pomeneste de inventatorul bacauan.



Evident ca la aflarea acestor informatii, care suna a S.F., am incercat sa ramanem cu piciarele pe pamant si sa ne indreptam atentia pe capitolul industrie. Cum vrea Bordeianu sa faca asta?



“Momentan am depus un proiect pentru fonduri europene. Asta s-a intamplat in august. Creditul este de doua milioane de euro si este destinat pentru modernizarea atelierului de cercetare. Detin un hectar de pamant aici la Beresti-Bistrita si aici vreau sa constriesc tot, pentru ca aici m-am nascut, de aici sunt parintii mei, bunicii si strabunicii. Vorbeam de industrie. Da. Vreau sa fac o fabrica de motoare in comuna in care m-am nascut, si ce pot sa va spun este ca, in primii doi ani, mi-ar trebui vreo zece mii de angajati”, a spus inginerul bacauan.



Daca Gheorghe Bordeianu are o multime de inventii despre care spune ca sunt brevetate, am crezut ca motorul cu apa e varful de lance. Se pare, insa, ca lucrurile nu stau chiar asa. Care e “cireasa de pe tort”?



“Pentru mine, motorul cu apa nu mai e ceva “uau”. Am proiecte mai valoroase decat acesta. Acum lucrez la automobilul 100% electric, dar nu cu baterie. Fac un motor electric cu autonomie nelimitata. Prin inventia mea, motorul respectiv se va alimenta din energie cosmica.





336 (1)

Fratii Bordeianu, Gheorghe si Petru

Practic, este o aparatura electronica, capabila sa capteze aceasta energie din spatiu. Ce nu stiu oamenii este ca energia exista, dar noi nu stim sa o captam. Asta vreau eu sa fac acum”, s-a destainuit Bordeianu.



Alte detalii tehnice n-am reusit sa obtinem pentru ca inventatorul bacauan tine la secretul lucrarilor sale si, probabil ca, nici n-am fi inteles prea multe.



La final ar mai trebui spus ca Gheorghe Bordeianu este ajutat de fratele sau Petru Bordeianu si ca este sustinut, chiar si financiar, de catre cei cinci copii ai sai, absolventi de studii superioare si care lucreaza la mari companii din strainatate.



Oamenii au fost din totdeauna fascinati de cunoastere si insetati sa sparga noi bariere. In urma povestii bacauanului Gheorghe Bordeianu, inventatorul motorului cu apa, chiar daca pentru majoritatea dintre noi ramane de domeniul fantasticului, macar cu gandul, am impins ceva mai departe limita imposibilului.







loading…






Related Post

















Bacauanul care a inventat motorul cu apa a gasit un nou combustibil: energia cosmica

În vigoare. Localurile fără autorizaţie de incendiu au timp să o obţină până la 31 decembrie



 



Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 209.



Potrivit actului normativ, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără a deţine o autorizaţie de securitate la incendiu vor avea obligaţia obţinerii acestui document până la 31 decembrie.



Citiţi şi:



Aleşii sar în ajutorul patronilor de cluburi: Fără avize ISU până la 31 decembrie



Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu va reveni, aşa cum reiese din cuprinsul actului normativ, beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.



Totuşi, în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, autorităţile vor putea decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor/amenajărilor fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei amintite.



Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu va reveni exclusiv beneficiarilor investiţiilor.



Localurile care nu respectă securitatea la incendiu pot fi sigilate.



 





loading…






Related Post

















În vigoare. Localurile fără autorizaţie de incendiu au timp să o obţină până la 31 decembrie

Cum câștigă diavolii sufletele (citiți și răspândiți!)







Eu sunt diavolul desfrâului, al luxului și al sulemenirii. Pe toate drumurile mă plimb vesel, zâmbesc la toate răspântiile, mă odihnesc şi mă răsfăț cel mai mult la petreceri, îndulcesc ochii tinerilor, sparg vasele cele mai cinstite, înşel minţile cele mai lăudate.







Stau neizgonit chiar în casele căsătoriţilor, nu sunt departe nici de casele văduvelor, umblu peste tot şi intru nepoftit dacă omul nu are uşile şi ferestrele zăvorâte şi încuiate cu cheile credinţei şi ale sfinţeniilor din Biserică. Aşa îmi bat joc de trupurile cele mai tinere, pătez obrajii cei mai curaţi, amăgesc pe mamele cele mai tinere, iar uneori umplu de necinste şi pe cele mai în vârstă. Eu, duhul desfrânării, bat la poarta fiecărui muritor, deschid uşa multor case şi fereastra multor inimi, înmoi cugetele cele mai tari şi şoptesc tuturor la ureche.



Eu le învăț pe femei cum să se împodobească mai frumos, să stea cât mai mult în fața oglinzii, ca să atragă pe bărbați în păcatul desfrânării. Eu le învăț să-și cumpere haine luxoase, să umble cât mai dezgolite, să se machieze și să se sluțească. Ele sunt cele mai bune unelte ale noastre prin care câștigăm cele mai multe suflete pentru iad. Eu le învăț pe femei cum să-și omoare pruncii în pântece. Eu aprind trupurile și înfierbânt mințile. Pe cei tineri îi învăț să trăiască necununați. Pe cei căsătoriți îi învăț să se spurce în zilele cele mai sfinte, în posturi și sărbători. Îi învăț să se uite după femeile altora. Nici cei bătrâni nu sunt scutiți de gândurile cele spurcate, căci deși nu mai trăiesc cu femeile lor, mă au în casă prin televizor, le joc pe masă cum vreau, iar ei privesc cu plăcere filme pornografice și tot ce le ofer eu. Alții mă au expus la vedere, căci și-au lipit pe pereți nuduri cu femei și mă văd ori de câte ori trec prin camere. Eu sunt icoana curvarilor și sunt mulțumit că oamenii mă iubesc, mă încălzesc, mă primesc în casele și în inimile lor, căci nici nu trebuie să mă lupt cu ei prea mult. Eu mai mult stau deoparte și îi învăț pe oameni cum să-și întindă curse unii altora și să-i atragă pe alții în desfrâu. O mică parte de oameni mi-a rămas, dar mă lupt din răsputeri s-o câștig și pe aceasta. De acești oameni nu am reușit să mă ating deloc până acum și oricât m-aș lupta, nu am putere asupra lor. Când le săgetez un gând spurcat în minte, aceștia nu-l primesc, căci au mintea ocupată cu rugăciunea, fredonând neîncetat numele Hristosului lor. Se împărtășesc, iau anaforă și agheasmă, se ung cu miruri date de popii lor și poartă la gât lemnul Celui răstignit. De aceștia nu mă pot atinge.



Eu sunt duhul necurat al vrăjilor, al farmecelor și al descântecelor. Am trimisele mele pe pământ, căci vrăjitoarele sunt uneltele mele cele mai bune, prin ele lucrez, prin ele spurc omenirea. Ele îmi sunt foarte credincioase și tocmai de aceea le ajut la lucrul lor, le îndeplinesc orice cerere. Și-au dat sufletul lor, mie, îmi slijesc și mi se închină, iar eu fac cele mai grozave minuni prin ele. Eu le învăț să practice spiritism, să cheme spiritele morților. Eu îi învăț pe oameni să meargă la vrăjitoarele mele, și după ce îi spurc cu tot felul de necurății, îmi fac lăcaș în sufletul și în trupul lor, și eu le voi stăpâni mintea și voința lor pe mai departe. Duhul Sfânt ce îi păzea până atunci l-am alungat și am pus eu stăpânire pe sufletul lor. Ori eu, ori Dumnezeu. Iar când văd că s-au înșelat, se duc și pe la biserică, pe la popii lor, să mă alunge ei din oameni. Dar dacă ei înșiși și-au dedat sufletul și trupul lor, mie, eu nu mă depărtez așa ușor de la ei. Mă tem de preoții lor care numai ei au puterea să ne alunge din oameni, prin posturi, ajunări, masluri, rugăciunile Sf. Vasile cel Mare – acestea mă ard.



Eu sunt demonul mândriei. Eu îi învăț pe oameni să se încreadă în puterile lor proprii, că nu au nevoie de Dumnezeu, și că fiecare dintre ei poate fi un dumnezeu. Am, desigur, slujitorii mei: maeștrii, yoghinii, fachirii, guru… I-am învățat să practice ședințe de meditații transcedentale, să creadă că sunt una cu universul, că au puteri spirituale neobișnuite… iar acum sunt învățători ai lumii, căci au ajuns să înșele lumea întocmai cum i-am învățat eu. Unii sunt atât de iscusiți, încât m-au întrecut și pe mine în viclenii. Eu îi învăț pe oameni să se mândrească cu talentele lor, cu frumusețea și cu hainele lor. Eu îi învăț să se trufească după ce fac fapte bune, pentru ca să nu le mai fie primite și să beneficiez tot eu de pe urma lor.



Eu sunt demonul amânării. Eu îi învăț pe oameni să păcătuiască, apoi le amân de la o zi la alta vremea pocăinței lor. Le trimit rușine pentru ca să n-ajungă să se spovedească. Celor tineri le spun că la bătrâneţe să se pocăiască, atunci să ia calea bisericii, sunt prea tineri acum, până atunci se pot ruga şi acasă, ce tot biserică?! Pot să mai citească câte o carte sfântă pe acasă şi să facă şi ei ca toată lumea, să nu iasă din rândul lumii. Celor bătrâni le spun că dacă n-au făcut pocăinţă cât au fost tineri, acum e prea târziu şi nu-i mai iartă Dumnezeu, aşa că degeaba mai fac ei pocăinţă şi se mai duc la biserică, că tot nu mai sunt iertaţi. Îi dau înapoi şi pe unii şi pe alţii, îi amân pe toţi din zi în zi, până când îi va apuca moartea aşa, nepregătiţi.







loading…






Related Post

















Cum câștigă diavolii sufletele (citiți și răspândiți!)

Agenți FBI vor ancheta atentatele din Bruxelles





©FOTO: Gulliver/GettyImages



În atentatele de la Bruxelles, revendicate de organizația teroristă Statul Islamic, au fost răniți patru misionari mormoni și un membru al armatei americane a aerului. Departamentul de Stat a refuzat să ofere un bilanț exact al victimelor de naționalitate americană.


Poliția belgiană îl caută intens pe unul dintre presupușii autori ai atentatelor coordonate care au lovit marți aeroportul și metroul din Bruxelles, soldate cu peste 30 de morți și mai mult de 200 de răniți.



Actele teroriste, comise la o oră de vârf, au lovit o capitală europeană considerată până acum mai degrabă un refugiu pentru jihadiști. Scenele de oroare și panică de la aeroportul internațional și din cartierul unde sunt sediile instituțiilor europene au amintit de atentatele de la Madrid din 2004, de la Londra din 2005 sau de la Paris din 2015.



Liderii celor 28 de țări din UE au denunțat la unison un atac împotriva unei societăți deschise și democratice, în timp ce președintele american Barack Obama a transmis, din Cuba, că lumea trebuie să fie unită în fața terorismului.



Turnul Eiffel, World Trade Center și Poarta Brandenburg au fost luminate, marți seara, în culorile drapelului belgian. Iar pe rețelele sociale, imaginea lui Tintin în lacrimi a devenit simbolul Belgiei îndoliate.



Autoritățile au difuzat imagini surprinse de camerele de supraveghere în care trei bărbați împing câte un cărucior cu bagaje. Ei sunt suspecții pentru atentatele comise în jurul orei locale 8:00 (9:00, ora României) la aeroportul Bruxelles-Zaventem. Procurorul federal Frédéric Van Leeuw a declarat că doi dintre ei au fost probabil kamikaze și sunt, prin urmare, morți, însă un al treilea, îmbrăcat în vestă și cămașă de culoare deschisă, cu ochelari și pălărie neagră, este intens căutat.  





loading…






Related Post

















Agenți FBI vor ancheta atentatele din Bruxelles